Jdi na obsah Jdi na menu
 


AKCE 2019

Zápisky kronikáře 2019

25. prosince

Koledování na Boží narození je již tradiční náplní odpoledne na 1. svátek vánoční. Letos jsme krom klasického přednesu koled zařadili do repertoáru i tzv. kánon. Přes počáteční nedůvěru některých našich členů se to snad nakonec dle vyjádření posluchačů povedlo, za což jsme velmi rádi.

Odkaz na článek Staně Dufky: http://www.ostrozskalhota.cz/cs/aktuality-v-obci-a-okoli/deni-v-obci-a-okoli?start=15 

 

21. prosince

Poslední adventní sobotu jsme se sešli spolu se svými manželkami, přítelkyněmi, některými dětmi a našimi příznivci v přísálí obecního domu při přátelském posezení. Poseděli jsme, pozpívali jsme a dobře se pobavili u dobrého jídla a pití. Zároveň jsme chtěli tímto poděkovat všem, kterým nás celý rok v našem zpívání podporovali a doufám, že nám svou přízeň zachovají i v příštím roce.

 

1. prosince

První adventní neděle se v naší obci stala dnem rozsvícení vánočního stromu před obedním úřadem. Nejinak tomu bylo i letos a byli jsme poctěni pozváním panem starostou a Červeným křížem k rožnutí stromu spolu s dětmi, které přišly svatému Mikuláši zazpívat nebo zarecitovat. Ten je za to samozřejmě odměnil sladkými dobrotami a ovocem. Žádné nedobré děti myslím letos čert do pytla nezebral! Stromeček jsme nakonec úspěšně rožli a adventní čas mohl začít.

Odkaz na článek Staně Dufky: http://www.ostrozskalhota.cz/cs/aktuality-v-obci-a-okoli/deni-v-obci-a-okoli/1016-kazdy-den-berme-jako-dar-rekl-u-stromecku-starosta

 

21. listopadu

Naším novým předsedou se dnes oficiálně stal Petr Radoch.

 

9. listopadu

Po delší době jsme se ukázali také v sousední Blatnici. Místní mužský sbor spolupořádal Předhodové zpívání, které se konalo v nově opraveném kulturním domě. Od chlapů se nám dostalo vřelého přivítání. Po zpívání jsme ještě chvilku poseděli, pojedli a popili, a potom spokojeno jeli dóm?

 

7. září

Velká část našeho sboru se společně s p. starostou a dalšími Lhoťany vydala na Slovácké slavnosti vína a otevřených památek. Letos to byl 17. ročník, což už je solidní číslo. Jen škoda počasí. Byla to dost mokrá sobota.

Odkaz na článek Staně Dufky: http://www.ostrozskalhota.cz/cs/aktuality-v-obci-a-okoli/deni-v-obci-a-okoli?start=25

 

15. června

Sečení trávy se letos uskutečnilo za krásného počasí, za poměrně slušné účasti diváků, výborně obsazeného programu a zástupu šikovných sekáčů a sekáček. Hudební část programu společně zajistila cimbálová muzika Novoveská banda v poměrně kombinovaném, ale kvalitním složení, mužská sbor z, Ženský pěvecký sbor z Ostrožské Nové Vsi a místní ženský sbor Děvčice z Háječku spolu s naším tělesem.

Vítězem a zároveň nejlepším sekáček se stal p. Miroslav Žák ze Zlámance, který obhájil loňský triumf, a nejlepší sekáčkou byla vyhlášena paní Radochová. Ženské části soutěže se zúčastilo 5 odvážných žen!

Bohaté občerstvení ve formě zabijačkových specialit bylo zajištěno zároveň s bohatou tombolou.

Tímto vystoupením se s činností v rámci našeho sboru rozloučil náš dlouholetý předseda Vašek Hájek. Vaškovi velmi děkujeme za vše co pro naši partu chlapů, kteří si rádi zazpívají, vždy obětavě a nezištně dělal. Za jeho vedení zkoušek a vystoupení, organizaci akcí a veškerý čas, který naší věci věnoval. Přejeme mu mnoho radosti a uspokojení v jeho další činnosti.

Odkaz na fotogalerii Dušana Dufky: http://www.ostrozskalhota.cz/cs/aktuality-v-obci-a-okoli/deni-v-obci-a-okoli/905-antoninkove-seceni-travy

 

1. červen

První červnový den patří dětem! Právě 1. června ožil celý sportovní areál vč. přilehlé myslivecké chaty dětským smíchem, poskakováním, výskotem a vším co k dětství patří. Obec Ostrožská Lhota spolu se všemi spolky, které u nás působí zajistili pro téměř 150 dětí výtečné odpoledne. I my jsme se připojili a na jednom ze stanovišť pro děti připravili lukostřelecký koutek spolu se shazováním plechovek.

Velkou pochvalu si zaslouží Staňa Kuřina, který perfektně připravil luky, šípy, terče a dokonce samostříl pro menší děti.

 

23. března

Košt slivovice se stal velmi oblíbeným bodem kulturního programu naší obce. Svědčí o tom i rekordní návštěva 200 platících návštěvníků!!! Letos se nám sešlo 486 vzorků gořalek, likérů a dalších destilátů.

Hodnocení vzorků proběhlo už 14 dní dříve ve Lhotě na Sokolovně. Vítězem nejprestižněší kategorie "slivovice" se stal Martin Hejmalík z Buchlovic.

K poslechu hrála cimbálová muzika Olšava a sedělo, koštovalo a besedovalo do pozdních večerních hodin.

Postřeh ze zákulisí: "Všecky stoly a židle byly vytahlé aj z tych nejzapadlejších kútú obecního. Vytahli sme aj lavice ze sklepa a skoro sme si moseli židle pučovat aj v hospodě."

Mockrát děkujeme za návštěvu a těšíme se zase v příštím roce.

Odkaz na článek Staně Dufky: http://www.ostrozskalhota.cz/cs/aktuality-v-obci-a-okoli/deni-v-obci-a-okoli?start=45

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář